
Από την πλευρά της, η Transneft δηλώνει ενοχλημένη που δεν ενημερώθηκε επισήμως για την πρόθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης, τη στιγμή μάλιστα που το Νοέμβριο έγινε δεκτή η περιβαλλοντική μελέτη του έργου από το αρμόδιο υπουργείο.
Ο Ντιάνκωφ τόνισε ότι η Σόφια πρόκειται να αποστείλει επίσημες επιστολές προς την Ρωσία και την Ελλάδα για το θέμα και αν εκείνες διαφωνήσουν, τότε η χώρα έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει μετά από μια περίοδο 12 μηνών, όπως προβλέπεται στη διακρατική συμφωνία.
Αν η κυβέρνηση Μπορίσωφ κάνει πράξη την απειλή της, τότε θα δοθεί οριστικό τέλος στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ενώ αναμένεται επιδείνωση στις σχέσεις Αθήνας-Σόφιας και Μόσχας-Σόφιας, με τις τελευταίες να βρίσκονται ήδη σε σημείο έντασης. Αν μη τι άλλο, οι κινήσεις της Βουλγαρίας είναι αλλοπρόσαλλες και έκδηλες ξένων πιέσεων, πιθανώς από αμερικανικούς κύκλους, οι οποίοι ως γνωστόν ασκούν σημαντική επιρροή στον ίδιο τον Μπορίσωφ.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Transneft δεν έχει αποκλείσει στο παρελθόν το ενδεχόμενο να παρακάμψει την Βουλγαρία και να μεταφέρει αέριο προς την Ελλάδα μέσω άλλης οδού.
http://www.energia.gr/article.asp?art_id=52477
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου