Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Στα Χέρια της Worldwide Energy η Λιανική της Energa - Ανακοινώθηκε η Συμφωνία

Δικαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του Energia. gr, καθώς ο Όμιλος ENERGA ανακοίνωσε σήμερα πως προχώρησε στην πώληση των μετοχών της ΕNERGA Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε στο ρωσοαραβικό Fund WORLDWIDE ENERGY LIMITED.

Ο Όμιλος ENERGA μέσω της συμφωνίας αυτής μεταβιβάζει το 100% των μετοχών και τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας του Ομίλου στο FUND.


Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόσφατα ο Όμιλος ENERGA προχώρησε σε απόσχιση του κλάδου εμπορίας λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας ENERGA POWER TRADING AE.

Στη συνέχεια o κλάδος απορροφήθηκε από την εταιρεία ENERGA Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. Πλέον η εταιρεία περνά στο Fund Worldwide Εnergy Limited, το οποίο εδρεύει στο Ντουμπάι, και διαθέτει συμμετοχές σε ενεργειακές εταιρείες στα Βαλκάνια, στον τομέα της εμπορίας και προμήθειας ρεύματος, καθώς και στον τομέα της εκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων.

Στόχος του Fund είναι η στήριξη της εταιρείας, η περαιτέρω δυναμική διείσδυσή της στην ελληνική αγορά ενέργειας και η δημιουργία της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Ο κος Νικόλαος Δεκόλης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ENERGA Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας δήλωσε: «Είναι γεγονός πως η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα είναι ακόμα στην αρχή της ανάπτυξής της και αποτελεί έναν από τους λιγοστούς κλάδους που δύναται να στηρίξει την ελληνική οικονομία σε αυτό το δυσοίωνο ευρωπαϊκό οικονομικό περιβάλλον. Οι ιδιωτικές εταιρείες ωστόσο, έχουν ανάγκη τόσο από τη στήριξη της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων όσο και από επενδυτικά κεφάλαια για να συνεχίσουν τη δυναμική τους ανάπτυξη και πορεία στην αγορά. Το μέγεθος της ENERGA Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε., τα μέχρι σήμερα αποτελέσματά της και ο ρόλος που διαδραματίζει στην αγορά, προσέλκυσε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, οι οποίοι αξιολογώντας και εκτιμώντας τις συνθήκες της αγοράς θέλησαν να επενδύσουν σε αυτή και να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της. Από πλευράς μας χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή και θεωρούμε ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωσή μας στην αγορά.»
http://www.energia.gr/article.asp?art_id=52941 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου